Μουσική αγωγή

Στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τη μουσική βοηθά σημαντικά στην πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη του μαθητή κάθε ηλικίας.

 

Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται αποτελεσματικά στο Σχολείο μας με:

 

 

  • τη διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής Αγωγής από εξειδικευμένους και έμπειρους στο αντικείμενο καθηγητές
  • με τη χρήση μιας ποικιλίας μουσικών οργάνων (πιανίκα) και οπτικοακουστικού υλικού που διαθέτει το Σχολείο μας. 
  • με τη συμμετοχή στη Χορωδία καθώς και στα Μουσικά Συγκροτήματα (πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, ντραμς) όσων μαθητών επιθυμούν να ασχοληθούν σε μεγαλύτερο βάθος και με πιο συστηματικό τρόπο με τη μουσική. 

 

Στόχοι Μουσικής Αγωγής

 

mousiki-agwgiΟι μαθητές από την προσχολική ηλικία αποκτούν θετική στάση προς τη μουσική και οικοδομούν μια δια βίου σχέση με αυτή μέσα από τους τρεις άξονες μουσικών δραστηριοτήτων (Ακρόαση, Εκτέλεση με φωνή και με μουσικά όργανα, Αυτοσχεδιασμός).

 

Οι μαθητές εξερευνούν τους ήχους που παράγονται είτε μέσω του σώματος, είτε στο περιβάλλον, είτε από διάφορα ηχογόνα αντικείμενα, είτε από τα μουσικά όργανα των τριών οικογενειών (κρουστά, πνευστά, έγχορδα).

 

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή τους με ένα ευρύ ρεπερτόριο μουσικής και με το έργο μεγάλων συνθετών όλων των εποχών και μουσικών ειδών.

 

Οι μαθητές μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία της θεωρίας της μουσικής και αναπτύσσουν, στο μέτρο του δυνατού ο καθένας, την ακουστική τους ικανότητα και την τονική τους ακρίβεια.

 

Μέσα από οργανωμένα μουσικά σύνολα, όπως η Χορωδία και μουσικά συγκροτήματα και της συμμετοχής τους σε συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ, ενισχύεται η κοινωνικότητα, η συνεργασία, η αυτοπεποίθηση αλλά και η αυτοπειθαρχία των μαθητών, με αποτέλεσμα τόσο την προσωπική τους ικανοποίηση όσο και την επικοινωνία με τους άλλους.