Το Παιδικό Πολυτεχνείο είναι μία σχολική κοινότητα που δεσμεύεται να αναπτύξει τα ταλέντα των μαθητών μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

Το Σχολείο μας αντιμετωπίζει την προσχολική εκπαίδευση όχι απλώς ως φύλαξη του νηπίου, αλλά ως τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η πνευματική του συγκρότηση, η ακαδημαϊκή του εξέλιξη, η συναισθηματική του ισορροπία και η διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Υπό το πνεύμα του παιχνιδιού και της διασκέδασης μεταλαμπαδεύουμε τις πρώτες εκείνες γνώσεις και δεξιότητες που θα αποτελέσουν τις βάσεις για μια άρτια ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη. Με γνώμονα την πολυπλοκότητα της παιδικής αντίληψης και προσωπικότητας, που γεννά την πλήξη μπροστά σε επαναλαμβανόμενες κοινές παραστάσεις, δημιουργήσαμε το μοντέλο διαπαιδαγώγησης “από αίθουσα σε αίθουσα”. Με την διαδοχική αλλαγή αιθουσών κατά τη διάρκεια του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, τα παιδιά μας καταπιάνονται με διαφορετικές ασχολίες, σε διαφορετικό κάθε φορά χώρο, κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον τους και διατηρώντας την πνευματική τους εγρήγορση.

Δεδομένου ότι η σχολική ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, στις απαιτήσεις της οποίας θα κληθεί να ανταποκριθεί αργότερα, στοχεύουμε ήδη από το νηπιαγωγείο να το εντάξουμε ομαλά και αποτελεσματικά μέσα σ’ αυτή. Με την παροχή των κατάλληλων ερεθισμάτων επιτυγχάνουμε την ψυχική, κινητική και πνευματική ανάπτυξή του, αβίαστα και αρμονικά, ενώ εντοπίζονται άμεσα και αντιμετωπίζονται ριζικά τυχόν συμπεριφοριστικές, μαθησιακές, αναπτυξιακές και ψυχολογικές δυσκολίες. Οι μαθητές εισάγονται στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα πορεία τους.

 

Η φιλοσοφία μας για τον Βρεφικό-Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο είναι:

ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ”

 

Μέσα στο ζεστό και φιλικό μας περιβάλλον αγκαλιάζουμε με περισσή στοργή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα παιδιά μας, με απώτερο στόχο να τους παράσχουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα ερείσματα που θα τα καταστήσουν ικανά για μια ενεργό συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο διάστημα φοιτούν οι μαθητές μας στο δημοτικό και οδεύουν στο γυμνάσιο φιλοδοξούμε να τους ενσταλάζουμε την επιθυμία για εσωτερική αναζήτηση και κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου μέσω κριτικής σκέψης. Σεβόμενοι τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές μας με δεξιότητες που θα τους καταστήσουν πολίτες του 21ου αιώνα. Καινοτόμα προγράμματα και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις βοηθούν τους μαθητές μας να αναπτύξουν πνευματική ζωτικότητα, πειθαρχία και κουλτούρα εκπαιδευτικής αριστείας εστιασμένη στη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη φαντασία.

Η φιλοσοφία μας για το Δημοτικό Σχολείο είναι:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΕΙΡΑ ΓΝΩΣΗ”