Εισαγωγικό μήνυμα

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του Παιδικού Πολυτεχνείου,

ενός Σχολείου που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Βασικός στόχος του Σχολείου μας είναι η ανάπτυξη ενεργών νέων ανθρώπων που θα μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές της κοινωνίας και θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ζήσουν τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Γιατί το αύριο ανήκει στα παιδιά μας και το καλύτερο αύριο θα το δημιουργήσουμε εμείς για αυτά!

Μέσα από τις διάφορες σελίδες θα περιηγηθείτε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, θα γνωρίσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ακολουθούνται, τις καινοτόμες δράσεις που εκπονούνται, τις εφαρμογές του Σχολείου, τις σχολικές εκδόσεις, καθώς και τις σχολικές (πολιτιστικές και αθλητικές) εκδηλώσεις που παρέχονται.

Σας καλωσορίζω στο Παιδικό Πολυτεχνείο και σας καλώ να μάθετε περισσότερα για τη φιλοσοφία μας και τους τρόπους που θα μπορούσατε να γίνετε και εσείς ένα κομμάτι της δικής μας σχολικής κοινότητας, της δικής μας οικογένειας.

Με εκτίμηση,

Μάιρα Γιαννικάκη

Γενική Διευθύντρια του Σχολείου

Αποστολή και Αξίες

Το Παιδικό Πολυτεχνείο είναι μία σχολική κοινότητα που δεσμεύεται να αναπτύξει τα ταλέντα των μαθητών μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.                                                    

Το Σχολείο μας αντιμετωπίζει την προσχολική εκπαίδευση όχι απλώς ως φύλαξη του νηπίου, αλλά ως τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η πνευματική του συγκρότηση, η ακαδημαϊκή του εξέλιξη, η συναισθηματική του ισορροπία και η διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Υπό το πνεύμα του παιχνιδιού και της διασκέδασης μεταλαμπαδεύουμε τις πρώτες εκείνες γνώσεις και δεξιότητες που θα αποτελέσουν τις βάσεις για μια άρτια ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη. Με γνώμονα την πολυπλοκότητα της παιδικής αντίληψης και προσωπικότητας, που γεννά την πλήξη μπροστά σε επαναλαμβανόμενες κοινές παραστάσεις, δημιουργήσαμε το μοντέλο διαπαιδαγώγησης “από αίθουσα σε αίθουσα”. Με την διαδοχική αλλαγή αιθουσών κατά τη διάρκεια του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, τα παιδιά μας καταπιάνονται με διαφορετικές ασχολίες, σε διαφορετικό κάθε φορά χώρο, κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον τους και διατηρώντας την πνευματική τους εγρήγορση.

Δεδομένου ότι η σχολική ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, στις απαιτήσεις της οποίας θα κληθεί να ανταποκριθεί αργότερα, στοχεύουμε ήδη από το νηπιαγωγείο να το εντάξουμε ομαλά και αποτελεσματικά μέσα σ’ αυτή. Με την παροχή των κατάλληλων ερεθισμάτων επιτυγχάνουμε την ψυχική, κινητική και πνευματική ανάπτυξή του, αβίαστα και αρμονικά, ενώ εντοπίζονται άμεσα και αντιμετωπίζονται ριζικά τυχόν συμπεριφοριστικές, μαθησιακές, αναπτυξιακές και ψυχολογικές δυσκολίες. Οι μαθητές εισάγονται στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα πορεία τους.

 Η φιλοσοφία μας για τον Βρεφικό-Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο είναι:

ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ”

Μέσα στο ζεστό και φιλικό μας περιβάλλον αγκαλιάζουμε με περισσή στοργή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα παιδιά μας, με απώτερο στόχο να τους παράσχουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα ερείσματα που θα τα καταστήσουν ικανά για μια ενεργό συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο διάστημα φοιτούν οι μαθητές μας στο δημοτικό και οδεύουν στο γυμνάσιο φιλοδοξούμε να τους ενσταλάζουμε την επιθυμία για εσωτερική αναζήτηση και κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου μέσω κριτικής σκέψης. Σεβόμενοι τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές μας με δεξιότητες που θα τους καταστήσουν πολίτες του 21ου αιώνα. Καινοτόμα προγράμματα και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις βοηθούν τους μαθητές μας να αναπτύξουν πνευματική ζωτικότητα, πειθαρχία και κουλτούρα εκπαιδευτικής αριστείας εστιασμένη στη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη φαντασία.

Η φιλοσοφία μας για το Δημοτικό Σχολείο είναι:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΕΙΡΑ ΓΝΩΣΗ”

Γιατί να μας επιλέξεις;

Η επιλογή ενός σχολείου είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείται ένας γονέας να πάρει, προσφέροντας στο παιδί του τα καλύτερα εφόδια για ένα δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

Βασιζόμενοι στην πολυετή μας πείρα ως προς την παροχή άρτιας και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και ξεπερνάμε τις προσδοκίες μας.

Σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον διαμορφώνουμε πολύπλευρες και σφαιρικά αναπτυγμένες προσωπικότητες ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Οι μαθητές καλλιεργούν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα και αποκτούν προσαρμοστικότητα, αυτοδιαχείριση και ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό σύστημα, η κατανόηση και η αποδοχή των διαφορετικών αναγκών του κάθε μαθητή είναι στοιχεία που βοηθούν τους μαθητές μας να αποκτήσουν αίσθημα ελευθερίας και να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη. Καθίστανται, έτσι, σε άτομα γεμάτα αυτοπεποίθηση, ικανά να χαράξουν την πορεία τους ως πολίτες του αύριο.

Το διδακτικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη γνωστικών και κοινωνικών –συναισθηματικών δεξιοτήτων. Οι μαθητές μαθαίνουν μέσα από δημιουργικές, ελκυστικές, παιδαγωγικά άρτιες και διδακτικά αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται περιττή οποιαδήποτε εξωσχολική φροντιστηριακή διδασκαλία.

Το ειδικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεργάζεται αποτελεσματικά με όλους τους γονείς για να μειώσει τις ανησυχίες τους και να βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε αναφύοντος θέματος. Επίσης, είναι καταρτισμένο ώστε να εμπνέει και να διεγείρει το ενδιαφέρον του κάθε παιδιού, αναπτύσσοντας αρχές και αξίες όπως είναι η ευγένεια, ο αυτοσεβασμός, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια.

Το Σχολείο μας δίνει έμφαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (αγγλικά από τον βρεφικό σταθμό, γαλλικά και γερμανικά) και πετυχαίνει να ομιλείται η αγγλική γλώσσα σχεδόν σαν μητρική, εφόδιο ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία και την εξέλιξη των μαθητών μας.

Μέσα από το οικογενειακό κλίμα του Σχολείου μας, ως συνέχεια της δικής σας αγκαλιάς, το παιδί σας θα γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Το ειδικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεργάζεται αποτελεσματικά με όλους τους γονείς για να μειώσει τις ανησυχίες τους και να βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε αναφύοντος θέματος. Επίσης, είναι καταρτισμένο ώστε να εμπνέει και να διεγείρει το ενδιαφέρον του κάθε παιδιού, αναπτύσσοντας αρχές και αξίες όπως είναι η ευγένεια, ο αυτοσεβασμός, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια. Επιλέγεται με αυστηρές διαδικασίες και διακρίνεται για τα ακαδημαϊκά του προσόντα, την αγάπη του για τα παιδιά και τη συνεχή επιμόρφωσή του. 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των μαθητών (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές μουσικής, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, καθηγητές πληροφορικής, ρομποτικής κ.ά) είναι κοινωνοί των ίδιων αρχών και αξιών που διέπουν το σχολείο μας στο σύνολό του. Είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων και νέων τεχνολογιών και με διδακτική εμπειρία και ομαδικό πνεύμα συντονίζουν το εκπαιδευτικό έργο και υπηρετούν άρτια το παιδαγωγικό σύστημα του Σχολείου μας.

Εγκαταστάσεις

Τα Εκπαιδευτήρια Παιδικό Πολυτεχνείο περιλαμβάνουν:

Βρεφικό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Οι χώροι μελετήθηκαν από την αρχή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παιδιών σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Κριτήριο για τη διαρρύθμιση των χώρων είναι η ασφάλεια, η άνεση και η λειτουργικότητα. Ο χώρος συνδράμει στην ελεύθερη κίνηση και έκφρασή των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Σχολείο. Υπάρχουν ανέσεις για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των παιδιών.

Το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού βρίσκεται στο Χαϊδάρι στην οδό Θερμοπυλών 48, σ’ ένα υπερσύγχρονο κτίριο 700 τ.μ. με γωνιές ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας, κουκλοθέατρο, αίθουσα αγγλικών, αίθουσα χορού εσωτερική παιδική πισίνα και τραπεζαρία.

Το κτίριο του Νηπιαγωγείου βρίσκεται στο Χαϊδάρι στην οδό Ρόδου 11, σ’ ένα υπερσύγχρονο κτίριο 200 τ.μ.. Οι αίθουσες διδασκαλίας του Νηπιαγωγείου είναι εξοπλισμένες με όλο το σύγχρονο παιδαγωγικό εποπτικό υλικό.

 • Σύστημα Glenn Doman με υλικό για όσες θεματικές ενότητες υποστηρίζονται καλύτερα μέσα από τη συγκεκριμένη μέθοδο
 • Υλικό για την εκμάθηση αριθμών, για την πραγματοποίηση μετρήσεων με στόχο την εισαγωγή των νηπίων στον κόσμο των Μαθηματικών για ατομική και ομαδική χρήση
 • Υλικό για πειράματα με στόχο την εισαγωγή των νηπίων στον κόσμο των φυσικών επιστημών
 • Υλικό προανάγνωσης και προγραφής με στόχο την κατάκτηση της πρώτης ανάγνωσης και γραφής για ατομική και ομαδική χρήση
 • Εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις αίθουσες του Νηπιαγωγείου (χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών – διαδραστικοί πίνακες)
 • Κουκλοθέατρο
 • Γωνιές ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας

Το κτίριο του Δημοτικού βρίσκεται στο Χαϊδάρι στην οδό Σκύρου 16, σ’ ένα υπερσύγχρονο κτίριο 1200 τ.μ..

 • Mεγάλες, φωτεινές και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες με όλο το σύγχρονο παιδαγωγικό εποπτικό υλικό.
 • Πρότυπo εργαστήριo Φυσικής – Χημείας και υλικό για πειράματα με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στον κόσμο των φυσικών επιστημών
 • Σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής – Πολυμέσων (χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών – διαδραστικοί πίνακες)
 • Εργαστήρια Εικαστικών
 • Βιβλιοθήκη
 • Κλειστή Αίθουσα Γυμναστικής
 • Αίθουσα Μπαλέτου
 • Αίθουσα TAE KWON DO
 • Γήπεδο Volley, Basket, Tennis, Mini-Soccer

Συνεργασίες